Perii si piepteni de par

Peria de păr a reprezentat întotdeauna instrumentul de bază în ceea ce privește aranjarea și întreținerea podoabei capilare. De aceea, femeile sunt tentate să investească bani în produse scumpe atunci când vine vorba de instrumente de styling, însă neglijează poate cel mai important aspect: achiziționarea unei perii adecvate pentru tipul și lungimea părului.

Peria de păr ne ajută să avem un păr îngrijit, strălucitor și aranjat. O perie de calitate este realizată în general din peri naturali.

Din multitudinea de perii pe care le aveam la dispoziție pe piață trebuie să ne-o alegem pe cea mai care se potrivește nevoilor noastre. Peria trebuie aleasă în funcție de tipul de păr pe care îl avem:

- Un păr subțire, fin și drept are nevoie de mai mult volum pentru a nu arăta lipsit de vitalitate și a fi greu de coafat. Acestui tip de păr i se recomandă folosirea unui perii de cauciuc, cu dinții moi pentru că acest tip de perie dispune de o formă rotunjită, iar perii sunt fixați cu pernițe de cauciuc, astfel că pielea capului nu va fi zgâriată, scalpul fiind salvat de un periat agresiv.

- Părul creț necesită o atenție sporită pentru că este mai greu de aranjat, iar o perie necorespunzătoare poate duce la coafură dezastruoasă. În cazul unui păr creț, se recomandă folosirea unei perii cu dinții rari pentru a putea pătrunde aerul și pentru a-l descurca eficient, fiind asemenea unor degete subțiri care trec prin firul de păr. Acestea pot avea forme diferite și se utilizează pentru a căpăta volum la rădăcină, pentru o aranjare cât mai facilă și permite o uscare rapidă.

- Pentru părul uscat, deshidratat și pretențios din cauza inactivităților glandelor sebacee este recomandată folosirea unei perii cu dinții de deși de lemn sau de metal. Această perie descurcă eficient firele de păr, este ideală pentru părul fragil și nu este agresivă cu scalpul sau firele de păr. De asemenea, îi conferă elasticitate părului pentru că lemnul este un bun conducător de căldură naturală, iar părul se va usca mult mai repede după duș.

- Părul gras reprezintă o problemă cu care se confruntă foarte multe femei din cauza hiperactivității glandelor sebacee. Nu este recomandat ca acest tip de păr să fie spălat foarte des pentru că aceste glande sebacee vor fi nevoite să lucreze mult mai mult. Pentru a scăpa de un păr cu aspect neîngrijit și gras trebuie să folosim o perie din lemn cu dinții rari care nu va rupe firele de păr. 

Recomandări:

- Peria cu peri de păr de porc mistreț este mai costisitoare, însă este ideală pentru că vă ajută să căpătați volumul de care aveți nevoie. Acesta nu electrizează părul, iar perii deși sunt ceva mai rigizi nu agresează firul de păr, ci stimulează circulația sângelui scalpului. Acesta este ideală pentru toate tipurile de păr.